Splošna navodila glede operativnih posegov


Priporočljivo je, da pride pacient na poseg tešč (ne jesti 6 ur, piti 4 ure) in v spremstvu, ker se lahko tako zaradi operacije kot zaradi možnih zapletov zgodi, da ne bo mogel voziti prevoznega sredstva.

Na dan operacije naj pacient prinese zahtevane laboratorijske izvide (če se tako odloči zdravnik), ki naj bodo sveži (stari do enega tedna).

Zelo redko se zgodi, da pride po operativnem posegu do vnetja. Lahko se pokažejo tipični znaki (rdečina, bolečina, oteklina, iztekanje gnoja) in v teh primerih je pomembno, da pacient upošteva navodila, ki jih dobi od lečečega urologa.

Tudi v primeru drugih zapletov ali želje po dodatnih informacijah lahko pacienti pokličejo na telefonsko številko 068 163465, kjer dobijo pacienti vse potrebne informacije in pomoč.

Vprašali ste
Pozdravljeni,  najprej naj vam jasno sporočim, da so zdravila namenjena izključno zdravljenju težav, ki bi jih lahko povezali s povečano prostato ali preprečevanju možnih zapletov, če bi šlo za obolenje, ki bi dolgoročno škodilo bolniku, če ga ne bi zdravili. Vprašanje, ki ste mi ga postavili je preobširno za enostaven in kratek odgovor. Priporočam vam pregled pri urologu zaradi ocene potrebe po zdravljenju in pogovora glede vaših težav in pričakovanj. S spoštovanjem. ...
Pozdravljeni,  v naši ambulanti ne sprejemamo napotnic in...
Pozdravljeni,  cirkumcizijo, če je potrebna, ne priporočam pred...