VPRAŠALI STE
20.04.2019|14:19|Aleš
Težave po vnetju moda

Pozdravljeni, v levem modu sem imel bolečine in bil je povečan , zdravnik me je zdravil z antibiotikom 3 tedne zadeva se je nekako umirila, ultrazvok je pokazal na glavi obmodka temnejšo območe, kjer je bil verjetni vzrok.vendar sedaj ko sem v pokončnem položaju oz stojim in hodim, mi modo precej otrdi in imam neprijetne občutke, ko se vležem oz. počivam se ta pritisk razbremeni. Sedaj je že en mesec odkar sem končal z antibiotiki.

Ali je ta otrdelost značilna po vnetju oz. koliko časa to lahko traja? Kakšen drugi predlog oz.nasvet?

Najlepša hvala za odgovor

 

Odgovarja Ljubo Breskvar, dr. med.:

Spoštovani!

Prvo naj vam povem, da sem nekoliko presenečen nad tri tedenskim zdravljenjem vnetja na testistu. Če antibiotično zdravljenje po dveh tednih ni bilo uspešno potem je morda indicirana še tedenska terapija z antibiotikom vendar, kot rečeno, je to dokaj nenavadno. Zanima me, ali ste opravili pregled tudi pri urologih, saj za bolezni testisa, vsaj po mojih izkušnjah, splošni zdravniki niso dovolj izkušeni za natančno oceno stanja.

Bolečine, ki jih imate v stoječem položaju lahko povzročajo več različnih patoloških stanj. Šele natančen klinični pregled bi vam lahko potrdil za kaj gre. Svetujem, da opravite UZ testisov. Več informacij bi lahko podal ob konzultaciji v urološki ambulanti. Vabim vas torej v urološko ambulanto na pregled in posvet za natančno oceno o potrebni dodatni diagnostiki oz. zdravljenju.

Lepo vas pozdravljam!

PREBERITE ŠE