VPRAŠALI STE
11.06.2019|14:15|Boris
Nočni priapizem

Pozdravljeni,

Star sem 65 let, več let se zdravim za prostato.Imel 3 krat punkcijo in magnetno, ki je pokazala vnetne spremembe.Pet let jemal combodart, potem leto nič, pol leta taniz, katerega prenehal pred letom zaradi nočnega priapizma ( kar se dogaja skoraj leto dni včasih skoraj na vsako uro me zbudi). Sedaj že pol leta jemljem prostasan, uriniranje in curek še v redu, če predolgo ne držim, takrat je začeti težje in je tanjši curek ob začetku.

Kontrole imam na pol leta, PSA 6-7.

O nočnih težavah povedal urologu, čemur ni posvetil pozornosti. Izvid dobil po pošti, kjer ni o nočnih težavah nič omenjeno.

Za vaš nasvet se zahvaljujem.

Boris

Odgovarja Ljubo Breskvar, dr. med.:

Spoštovani!

Po podatkih, ki ste mi jih posredovali smatram, da imate pomemben kronični prostatitis. Svetujem vam pregled v naši ambulanti in dodatno diagnostiko, prvenstveno uroflowmetrijo in cistoskopijo, ki jo lahko opravite v naši ambulanti. Če bi se težave stopnjevale in če bi obe preiskavi, ki bi vam jih lahko naredili pokazali paološko stanje, bi vam glede na izvide lahko svetoval za kakšen poseg bi se bilo smiselno odločiti. Lepo vas pozdravljam in vam želim vse dobro!

PREBERITE ŠE