VPRAŠALI STE
18.11.2019|10:03|Jože
Težave z erekcijo

Spoštovani ! Star sem 51 let in imam težave z erekcijo - okrog sedem let nazaj sem imel srčni infarkt ali ima to kakšne posledice ? Imam letni pregled pri kardiologu in je vse OK . Ali obstaja kakšno zdravilo za to zadevo - Lp in hvala za odgovor !

Odgovarja Ljubo Breskvar, dr. med.:

Spoštovani!

Zahvaljujem se vam za vaše vprašanje. Ker verjetno niste poučeni o vaših težavah vas bom poizkusil vsaj delno informirati. Pred leti so bili izdani rezultati študije, ki so pokazali, da imajo ljudje, ki imajo težave z erekcijami bistveno večjo verjetnost za kardiovaskularni zaplet, kar se je pri vas tudi zgodilo. Vzrok vašim težavam je enostavno zoženje arterij, ki so odgovorne za dober pretok krvi v penis in hkrati, to lahko trdim, če ste imeli srčni infarkt, tudi v druge dele telesa.

Seveda obstajajo zdravila, ki bi vam lahko pomagala vendar bi potreboval obremenitveni test, ki ste ga ali ki ga morda še boste opravili pri kardiologu. Z izvidom tega testa vas vabim na pregled v urološko ambulanto, kjer bi se pogovorila o možnostih zdravljenja.

Lepo vas pozdravljam!

PREBERITE ŠE