VPRAŠALI STE
13.12.2019|08:53|Bojcc
Prostatoliti v interlobarni regiji

Približno 8-9 mesecev že imam probleme z uriniranjem in sicer curek je zelo majhen in včasih sedim na WC-ju tudi do 5 minut ali več, da ni več občutka da je še poln mehur... prav tako, ko me prične tiščati na malo potrebo me prične boleti v predelu mehurja in moram čim prej na uriniranje...

Zdravnica mi je najprej predpisala antibiotik Ciprinol 500 mg, kateri pa ni izboljšal stanje.

 

Nato mi je predpisala tablete Omnic Ocas 0,4 mg tbl s podaljš.sprošč. 30x, kateri pa so mi stanje zelo izboljšalo in sicer ne čutim več bolečine pri uriniranju saj sem pri tem čutil močne bolečine (kot bi me nekdo zbadal z iglo) v predelu vse od mehurja pa do konca... Vmes pa sem še 2x začutil močno bolečino kot bi me nekdo z nožem zadel v predel "desna stran" dimelj oz še višje. Bolečina je minila po kakšnih 10. minutah.

Sedaj pa sem bil na pregledu z Ultra zvokom kjer je bilo ugotovljeno naslednje:

 

Prostata majhna, homogena, meri približno 12.5 ml volumna. Vidni so posamezni drobni prostatoliti v interlobarni regiji.

 

Zdravnik na Ultrazvoku je dejal, da Uriniranje ni problem prostata in bom moral na pregled k Urologu.

 

Kot pa vidim pa je napisano da so posamezni drobni prostatoliti v interlogarni regiji.

 

Zanima me kakšno zdravljenje priporočate, do pregleda pri Urologu saj je čakalna doba cca. najmanj 3 mesece. Ali še naj naprej jemljem tablete OMNIC OCAS, ki mi dejansko pomagajo pri uriniranju, ali mi naj moja zdravnica predpiše kakšno drugo zdravilo za ta čas.

Hvala za odgovor

 

 

Odgovarja Ljubo Breskvar, dr. med.:

Spoštovani!

Zahvaljujem se vam za vaše vprašanje. Glede na težave, ki jih imate je pri vas potrebno obvezno opraviti uretrocistoskopijo torej endoskopski pregled sečnice in sečnega mehurja z namenom izključitve kakršne koli anomalije, ki bi lahko povzročila vaše težave. V tem času vam svetujem, da si v lekarni priskrbite Prostasan, ki ga jemljite 2 tableti dnevno.

Ostajam vam na razpolago za dodatna vprašanja ali eventuelni posvet, če bi se tako odločili.

Lepo vas pozdravljam!

PREBERITE ŠE