VPRAŠALI STE
04.03.2020|03:04|Zaskrbljen
Uriniranje

Pozdravljeni, pred cca 3 meseci sem imel vnetje sečil. Star sem 42. Težko sem uriniral, peklo in bolelo me je, prav tako kri in voda nista bili ok. Zdravnik mi je predpisal antibiotike(10 dni) in po ponovnem pregledu je bila bolezen uspešno odpravljena. Cca 1 mesec nazaj sem ponovno v mehurju dobil nekak čuden občutek, težko lulam, drugače ne peče ne boli, voda je videti ok vendar teče zelo počasi in potrebujem zelo dolgo da izpraznim mehur. Ponovno sem šel na analizo vode in krvi in je vse ok. Prav tako sem opravil kompleten uz trebuha in tudi tu je vse ok. Sedaj sem ponovno naročen pri svojem zdravniku zato vas prosim za nasvet kaj lahko od tega obiska pričakujem oz od zdravnika zahtevam da bi prišel zadevi do dna saj me ta zadeva v življenju ter tudi v delu ki ga opravljam zelo moti? Ali je opcija kakšnega samozdravljenja da bi si poizkusil pomagati sam dokler ne bom s strani zdravnika napoten k specialistu oz dokler pri slednjem ne bom na vrsti. Hvala na odgovoru in lp.

Odgovarja Ljubo Breskvar, dr. med.:

Spoštovani,

pri vas je verjetno šlo za vnetje prostate, zato ste imeli izboljšanje stanja po antibiotičnem zdravljenju. Glede na vaše težave pri uriniranju vas vabim na pregled v našo ambulanto in na cistoskopijo. V vmesnem času bi vam svetoval tudi, da pričnete s terapijo z Prostasanom, ki ga dobite v vsaki bolje založeni lekarni. Svetujem vam, da jemljete 2 tableti dnevno.

Kot rečeno, ste vabljeni v našo ordinacijo oziroma vam tudi ostajam na razpolago za dodatno vprašanje, če bi tako želeli.

Lepo vas pozdravljam,

PREBERITE ŠE