VPRAŠALI STE
18.10.2016|09:04|bz
Bolečine v spodnjem delu trebuha ob uriniranju

Pozdravljeni, pred dobrim letom dni sem čutil v predelu penisa rahlo pekočo bolečino pri uriniranju. Osebni zdravnik je preveril urin in je zaznal rahlo vnetje, zaradi česar sem jemal antibiotik. Ker se stanje ni spremenilo, sem šel na preiskave (bris) za klamidijo (in verjetno še kakšno spolno prenosljivo bolezen), ampak so bili vsi izvidi negativni. To je trajalo do januarja letos. Sedaj večkrat (ne vedno) pri uriniranju začutim bolj izrazito napetost v spodnjem delu trebuha (pod popkom) in v tem delu trebuha je prisotna tudi bolečina, ki potem postopoma izgine. V vmesnem času sem bil tudi na ultrazvoku in v predelu mehurja in prostate niso zaznali nobenih nepravilnosti. Prosim za vaše mnenje, izvide lahko pošljem po e-pošti.

Odgovarja Ljubo Breskvar, dr. med.:

Pozdravljeni, 

težave, ki jih imate, lahko izvirajo iz različnih področij telesa, ne samo iz urogenitalnega. Možno je, da ste imeli epizodo kroničnega prostatitisa, ki lahko epizodično poslabša stanje v smislu bolečin, ščemenja v področju genitalij, težav pri uriniranju.

Drugi najpogostejši vzrok za težave pa je okvara hrbtenice ali drugih delov osteomuskularnega sistema. v tem primeru bi vam svetoval obisk pri ortopedu.

S spoštovanjem.

PREBERITE ŠE