VPRAŠALI STE
06.02.2017|13:07|Marija
Bolečina v ledvici

Pred tremi leti sem bila operirana na desni ledvici zaradi tumorja. ki je bil v celoti odstranjen. Bila je delna nefrektomija.

Pred enim mesecem so me začele bolet ledvice in tudi mehur, da sem komaj hodila. Pa tudi zeblo me je močno. Imela sem tudi bolečine pri uriniranju. Občasno zadnji curek me je malo zaskelel. In bolečine pri uriniranju. Vročine ni bilo. Sem šla k zdravniku, splošnemu. Rekel je , da ni vnetja. Da je viroza ali prehlad, ker me je tudi grlo bolelo in težko sem dihala. Po štirinajstih dneh sem šla ponovno, ker bolečine niso izvenele. Spet je rekel, da z sečili ni nič narobe. Razen, da sem imela maloštevilne bakterije in malo kri v urinu. To pa imam vedno od operacije naprej. Vsakič ko dam vodo, imam prisotno kri. Ampak, je kirurg, ki me je operiral, rekel, da tak malega vnetja ne zdravijo z antibiotiki.

Spila sem na litre čaja - brusničnega. Ko sem pa začela pit vodo, me je spet začel mehur bolet.

Bojim se da mi bo to ostalo kronično. Sem zelo občutljiva na ledvice, ker ko se malo prehladim imam že bolečine. Tudi v mrzlo vodo (mislim morje) več ne grem, ker me začnejo bolet ledvice.

Pritisk imam povprečno 140 do 150. Sem hitro utrujena. Stara sem 59 let.

Hvala za vaš odgovor

 

 

Odgovarja Ljubo Breskvar, dr. med.:

Pozdravljeni,

prvenstveno vam svetujem mikrobiološko analizo urina. Bolečine in vnetje, kot sklepam po vašem opisu, najverjetneje niso povezane z vašo operacijo, 

Svetujem vam tudi pogovor z vašim izbranim ginekologom, vnetje sečil bi lahko bilo povezano z vašim hormonskim statusom.

S spoštovanjem, 

PREBERITE ŠE