VPRAŠALI STE
09.02.2017|15:11|Robi
Kapljice urina?

Pozdravljeni , star sem 48 let in zadnje case opazama da imam med enim in drugim uriniranjem( uriniram nekje vsake 2,5 do 4 ure) vcasih kapljico urina na penisu. Zacel sem se vsakodnevno kontrolirati in ker tega prej nisem pocel ne vem ali je to normalno. Ali je normalno da ne stece nobena kapljica od enega do drugega uriniranja, saj mislim da 100% tesnosti ni. Ko se s tem ukvarjam ze dobivam obcutek ,da urin zadrzujem v penisu, a ko si pogledam in preverim z papirjem imam samo vcasih sledi urina na wc papiru. Pregledali so mi urin , naredili ultrazvok mehurja in prostate in je vse ok. Zena mi pravi , da je to verjetno normalen pojav pri moji starostu. Drugih simptomov nimam le curek ni vec kot pred 20 leti.

Hvala lp Robi

Odgovarja Ljubo Breskvar, dr. med.:

Pozdravljeni, 

kapljanje urina po končanem uriniranju je dokaj pogost pojav in je po zadnjih dognanjih le pokazatelj šibkejšega mišičja medeničnega dna. Le-to je običajno genetsko pogojeno in so terapevtske možnosti zelo omejene. 

Menim, da ni razlogov za preplah ali skrb, vsekakor pa še naprej priporočam letne kontrole prostate in po poterbi določitev PSA.

S spoštovanjem.

PREBERITE ŠE