VPRAŠALI STE
10.02.2017|11:12|Ano
Obmodek

Pozdravljeni,

pred tremi leti me je začelo na otip boleti v levem modu natančneje če bi rekel v obmodku. Bil sem že pri urologu ampak ni opazil nič kar bi bilo nenavadno. Ob določeni poziciji me zaboli ampak vzrok bolečin ni znan. Sčasoma sem se soočil z tem ker mi pač nobeden ne more pomagati. Se pa obračam na Vas glede druge zadeve. Pred nekaj dnevi se mi je pojavil neprijeten občutek v desnem modu oz v dimljah. Nevem kako bi opisal ampak je tak neprijeten občutek če sem dolgo časa na nogah.

Pregledal sem si tudi moda in ugotovil da je obmodek na tem desnem modu nekakšne čudne oblike. Lahko bi rekel da gre iz debelega in bi se na koncu prepolovilo na manjše. Na otip ne boli sicer ampak je bistvena razlika v strukturi kot v levem.

Za vaš odgovor se Vam vnaprej že zahvaljujem.

Odgovarja Ljubo Breskvar, dr. med.:

Pozdravljeni, 

nepravilnosti v oblikah nadmodkov so dokaj pogoste in same po sebi, brez drugih znakov, niso pokazatelj za pomembnejše obolenje. 

Glede na vaše podatke sklepam, da gre najverjetneje za nevralgijo oz. za bolečino, ki izhaja iz živčno-mišičnga sistema. Zato vam svetujem, da opravite še en klinični pregled pri morda drugemu urologu, nato pa tudi pregled pri otropedih. Velikokrat, namreč, urologi opažamo, da se lahko bolečina iz hrbtenice prenaša prav v področje genitalij. 

Upam, da sem vam pomagal z odgovori.

S spoštovanjem. 

PREBERITE ŠE