VPRAŠALI STE
10.04.2017|15:16|Ena_Dva
Odsotnost erekcije

Spoštovani, prosim za vaše strokovno mnenje. Mož ima težave z erekcijo že nekaj časa, začelo se je postopoma, sedaj pa erekcije sploh ni (niti zjutraj, kar je bil običajno normalen pojav), niti ko se poskuša sam stimulirati...skratka, ni reakcije. Menim, da gre torej za telesni vzrok. Star je 38 let, ne kadi, alkohol uživa redko (ob kakšnem praznovanju), je športnik... Bil je že na pregledu pri urologu, ki je bil zelo boleč (kot je opisal, mu je specialist vstavil nekakšni dve cevki v odprtino penisa) in izvid je bil bp. Bil je na uz trebuha, vse bp. Ima pa že nekaj let težave s hrbtenico - ugotovljeno je, da sta poškodovani dve vretenci v križnem delu, bil je na MR, fizioterapiji...težave uspešno obvladuje po navodilih ortopeda in fizioterapevta (kar se tiče bolečin), saj so mu operacijo odsvetovali. Za težave z erekcijo je povedal tudi ortopedu, ki mu je rekel, da obstaja možnost, da jih povzroča omenjena poškodba hrbtenice. Na MR sicer ni bilo opaziti povezave, vendar ne vem, ali bi bilo to sploh vidno... pred kratkim je imel temeljiti sistematski pregled, kjer ga je zdravnica pohvalila saj so bili izvidi odlični - vse idealno. Sam ne ve več, kam naj se obrne - po eni strani zaradi sramu (saj veste - za moške je to izredno boleča tema), po drugi strani pa se zdi, kot da bi že obupal. Trpim tudi jaz, ko vidim njega, ki mu je hudo in trpiva oba zaradi odsotnosti spolnih odnosov. Kaj nama svetujete? Hvala...

Odgovarja Ljubo Breskvar, dr. med.:

Spoštovani!

Vsekakor obstaja možnost, da bi lahko okvara hrbtenice povzročala težave pri erekciji, še posebej če gre za okvarno sakralne hrbtenice.

Svetujem vam pregled in posvet pri urologu, ki bi po kliničnem pregledu odredil dodatno diagnostiko in pričel z zdravljenjem, odvisno seveda od vaših pričakovanj.

Lepo vas pozdravljam!

PREBERITE ŠE