VPRAŠALI STE
25.05.2017|08:55|Tina
bolečine pri uriniranju in v spodnjem delu trebuha

Spoštovani,

stara sem 34 let. Pred dvema mesecema sem imela vnetje mehurja (bolečine ob uriniranju, ter bolečine v trebuhu). Dobila sem terapijo MacroBID na 12ur - 5dni. Bolečina ob uriniranju je izginila, bolečine v trebuhu pa so ostale in še vedno trajajo. Bolečine so čez dan dokaj močne, zvečer neznosne, naslednji dan jih ni, spet naslednji dan zopet zelo močne. Trajajo že skoraj dva meseca. Od bolečine se pojavljajo tudi slabosti, ter "pretakanje po črevesju" in kasnejša diareja, tako kot tudi zaprtje. Ker izvidi vode niso več kazali na vnetje, sem naredila uz trebuha, kjer je radiolog zapisal hiperehogeni vključki v urinu - debris?, drugo? lab.?)

Danes pa se je (poleg bolečine v spodnjem delu trebuha) zopet vrnila bolčina pri uriniranju. Je možno kronično vnetje ali kaj drugega? Dobila sem napotnico za urološki pregled-prvi za hitro, vendar bom dobila datum sele čez dva meseca, bolečine pa so že dokaj neznosne.

Naj omenim da se od januarja zdravim za bezedovko z Athyrazolom in Euthyroxom in Concorjem za zniževanje utripa. Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Lep pozdrav, Tina

Odgovarja Ljubo Breskvar, dr. med.:

Spoštovani!

Svetujem vam, da opravite ginekološki pregled in pregled pri gastroenterologih, saj lahko mnoga patološka stanja povzročajo vaše težave. V poštev pri vas pride tudi cistoskopski - endoskopski pregled sečnega mehurja zaradi izključitve drugih obolenj v sečnem mehurju.

Lepo vas pozdravljam!

PREBERITE ŠE