VPRAŠALI STE
21.06.2017|07:05|Pipo
Uhajanje urina

Sem 30 letni moski in v zadnjem letu se mi je 7x zgodilo da mi je ponoci usel urin. V zadnjem mesecu se je to zgodilo ze 3x. Naceloma imam tudi podnevi tezave saj grem na malo potrebo med 10x in 15x na dan, vcasih tudi po 3x v eni uri. Uriniranje je normalno, brez bolecin in vedno imam obcutek da sem mehur izpraznil do konca. Diabetesa nimam, bil pa sem na uroloskem pregledu kaksna 3 leta nazaj, kjer je bilo ugotovljeno samo, da imam zelo majhen mehur. Kaj svetujete? Zdravila, poseg? Hvala

Odgovarja Ljubo Breskvar, dr. med.:

Spoštovani!

Po podatkih, ki ste mi jih poslali, sklepam da imate zmanjšano kapaciteto sečnega mehurja. Pred kakršnim koli dodatnim zdravljenem svetujem, da opravite urodinamsko preiskavo le tega zaradi določitve kapacitete in tudi zaradi določitve pritiskov v sami sečnici in tudi zaradi določitve stanja mišice zapiralke. Šele ta preiskava bo natančno potrdila vzrok vašim težavam.

Za več informacij vas vabim, da se zglasite v urološki ambulanti, kjer bi se pogovorila o dodatnih dejavnikih, ki bi lahko vplivali na vaše težave.

Lep dan vam želim in vas lepo pozdravljam!

 

PREBERITE ŠE