VPRAŠALI STE
02.07.2017|11:58|Boštjan 1972
Bolečina v presredku

Pozdravljeni,

Star sem 45 let in v dobri telesni kondiciji. V začetku leta se mi je pojavila pekoča bolečina v presredku, ki se širi v notranjo stran obeh nog. Pri sedenju ima občutek kot da je v presredku nekaj preveč. Pregled krvi in urina ni pokazal nič povišanega, mi pa je dal zdravnik preventivno antibiotik Ciprinol, po katerem se je stanje mogoče malo umirilo, ni pa prenehalo. V mesecu aprilu sem opravil tudi UV mehurja, prostate, ki ni pokazal nobenih nepravilnosti. V mesecu maju še enkrat dal kri in urin, naredil test PSA, ki je bil 0.78. Ostalo vse OK. Na vodo ne grem pogosto tudi ponoči ne.

Bolečina je še vedno prisotna in me moti.

Glede na to da se z laboratorijskimi preiskavami nič ne pokaže, vas prosim za mnenje kaj bi lahko to bilo in ali bi bil potreben pregled pri urologu.

Odgovarja Ljubo Breskvar, dr. med.:

Spoštovani!

glede na vse opisano gre pri vas najverjetneje za kronično obolenje prostate. Zdravljenje takšnih težav z antibiotikom je potrebno podaljšati na 1 mesec, pri čemer vam ne svetujem uporabo Ciprinola. Vsekakor svetujem glede na vašo starost tudi klinični pregled prostate zaradi izključitve kakršnega koli drugega pomembnejšega obolenja na prostati. Zato vam svetujem pregled v urološki ambulanti in tudi posvet z urologom.

Lepo vas pozdravljam!

PREBERITE ŠE