VPRAŠALI STE
02.11.2017|16:58|nevrogeni mehur
NI POTREBE PO URINIRANJU- POTREBE NE ZAZNAM!

Pozdravljeni!

 

Imam težave z mehurjem, da nikoli ne čutim potrebe po uriniranje čez dan. Na stranišče hodim po svoje, saj me lulat nikakor ne tišči in ni nikakršnih znakov. Bila sem na 2 ultrazvokih , kjer mehur sem lahko izpraznila, tudi na citoskopiji. Ampak jaz nimam občutka polnega mehurja, ko je mehur preveč napoljen me začne v predelu mehurja boleti. In potem pač grem lulat, kar moram imeti vedno to v mislim, da moram na stranišče. Hvala za odgovor. l,p

Odgovarja Ljubo Breskvar, dr. med.:

Spoštovani!

V vašem dopisu nisem razbral potrebnih podatkov v zvezi z vašim uroginekološkim zdravjem, ki bi mi lahko dodatno razjasnilo ozadje vaših težav. Prav tako nimam podatka o tem ali imate dodatna druga obolenja ali ste imeli kakšne poškodbe, vnetja in podobno. 

Po opisanem sodeč bi vam svetoval, da opravite urodinamsko preiskavo - pressure flowmetrijo s primernim urodinamskim aparatom. Žal vam tega v naši ustanovi še ne moremo ponuditi, omenjene preiskave pa opravljajo v vseh večjih bolnicah po Sloveniji. Dodatno bi vam svetoval tudi cistoskopijo za natančno oceno sečnice in sečnega mehurja.

Glede vaših težav pa vas v vsakem primeru vabim na pregled in posvet v urološko ambulanto kjer bi se lahko natančno pogovorili o vaših težavah in možnostih zdravljenja.

Lep dan vam želim! 

PREBERITE ŠE