VPRAŠALI STE
06.11.2017|09:15|Pika
stresna inkontnenca

Pozdravljeni, čeprav sem stara šele 24 let in še nisem rodila, imam problem z uhajanjem urinain sicer pri plesu, skokih, kihanju kašljanju ipd. Težave se zaupala ginekologu...reke je da sem še odlčno pemlada za operacijo in naj delam Kegglove vaje??? Sama sem nato spletu pričela izkati informacije. Našla sem info možnostih laserskega zdravljenja. Prosim za vaše mnenje o tem, ali bi v mojem primeru lahko bile učinkovite laserske terapije in ali poznate še vi kakšno drugo metodo - manj invazivno kot je operacija. Za vaš odgovor in nasvet vam bom zelo hvaležna in se vam že vnaprej prijazno zahvaljujem.

Odgovarja Ljubo Breskvar, dr. med.:

Spoštovani!

Pred kakršnimkoli agresivnim zdravljenjem vam svetujem, da opravite še popolno urološko diagnostiko v katero spada urodinamska preiskava sečnega mehurja in sečnice in natančni klinični pregled z natančno oceno stanja medeničnih organov. Urodinamska preiskava -cisogram in uroflowmetrija lahko opravite v katerikoli večji bolnišnici v Sloveniji. V kolikor je meni znano trenutno ni nikakršne ambulante oz. klinike kjer bi to lahko izvajali samoplačniško.

Za več informacij oz. posvet sem vam na razpolago.

Pod dodatno diagnostiko bi vključil tudi cistoskopijo za natančno oceno sečnice, stanja sfinktra in stanja v sečnem mehurju.

Lepo vas pozdravljam!

 

PREBERITE ŠE