VPRAŠALI STE
10.11.2017|12:34|Pterygoideus
Ejakulacija po operaciji dimeljske kile

Pozdravjeni, pred dvema mesecema sem imel odprto operacijo ingvinalne kile. Erekcija je normalna (vcasih ob njej nekaj cutim - tezko recem da ravno bolecina - v ingvinalem delu, kjer sem imel hernio). Bolj skrb vzbujajoce mi je zelo izrazit obcutek v ingvinalnem predelu, kjer sem imel operacijo, med ejakulacijo. Obcutek ni prijeten, vsak curek izliva cutim tudi v ingvinalnem predelu, lahko bi rekel da je pristotna blaga bolecina. Ob prvih ejakulacijah po operaciji se mi to ni pojavljajo, sem pa enkrat med semensk tekocino opazil le kancek rjavo-rdece barve. Je to normalen proces okrevanja ali je nastal kaksen zaplet?

 

Hvala za odgovor in LP

Odgovarja Ljubo Breskvar, dr. med.:

Spoštovani!

Pri operaciji dimeljske kile načeloma kirurgi ne prekinjajo semenovoda.

Pri sami ejakulaciji pride do kontrakcij tudi v področju le tega in posledično, ker ste imeli operacijo z brazgotinjenjem v tem področju, lahko to povzroči nekaj bolečin. Menim, da se bo stanje normaliziralo skozi čas. 

Če ste med semensko tekočino opazili rjavo-rdečo barvo pa gre za akutni vezikulitis oz akutno vnetje semenskih mešičkov. Če nimate težav z vnetji sečil ali z drugimi težavami pri uriniranju, vam svetujem le teden dni uživanja nesteroidnih antirevmatikov npr. Naklofen Duo 2x1 kapsulo dnevno, brez kakršnegakoli antibiotičnega zdravljenja.

Vabim vas tudi na pregled v urološko ambulanto, če bi se odločili za dodaten posvet ali dodaten klinični pregled.

Lepo vas pozdravljam!

PREBERITE ŠE