VPRAŠALI STE
28.01.2018|09:04|Franc
bolečina v spodnem delu trebuha.

Spoštovani, star sem 50 let. Pred dobrim mesecem in pol so se mi pojavile rahle bolečine v spodjem delu trebuha,ki so bile občutne samo na pritisk trebuha tik nad sramno kostjo, ki sem jih prvič opazil med spolnostjo.

S časoma so se bolečine začele stopnjevati. Bolečina z rahlo pekočim občutkom je prisotna dan in noč. Pred pol mesca pa so se pojavile prve težave z erekcijo, zadnjih par dni pa je ni več. pred tem sva z ženo imela redne spolne odnose 3-4 krat tedensko.

Obiskal sem osebnega zdravnika, ki mi je dal pregledati kri urin in PSA. Po zagotovilu zdravnika so vsi izvidi bp. sedaj pa še čakam na uz trebuha. Naj še samo omenim , da imam občasne težave s križnim delom hrbtenice, ki pa trenutno niso prisotne. Za vaš odgovor se Vam najlepše zahvaljujem.

 

Odgovarja Ljubo Breskvar, dr. med.:

Spoštovani!

Iz podatkov, ki ste mi jih poslali sem razbral, da bi lahko bile težave z erekcijo in tudi bolečinami povezane z okvaro hrbtenice. Svetujem vam po tem, ko boste prejeli izvid ultrazvoka, če le ta ne bo patološki, da se zglasite na pregled pri ortopedih. Če le ti ne bi našli težav, vam svetujem še pregled v urološki ambulanti zaradi pričetka zdravljenja erektilne disfunkcije in po potrebi dodatnih preiskav. Vsekakor vam svetujem kontrolne preglede prostate, saj krvni pregled, torej kontrola PSA in urin, zagotovo nista dovolj za kontrolo stanja prostate.

Želim vam lep dan!

PREBERITE ŠE