VPRAŠALI STE
10.06.2018|15:16|Kristijan
Bolečina v spodnjem delu trebuha

Spoštovani,

 

Dve leti nazaj se mi je pojavila bolečina v spodnjem delu trebuha. Poslan sem bil na odvzem krvi in urina. Oba izvida sta bila v mejah normale. Za tem sem imel ultrazvočni pregled trebuha in ob tem tudi prostate. Vsi notranji organi brez posebnosti. Samoplačniško sem odšel še na krvni test psa prostate. Izvidi so bili super. Poslan sem bil tudi na pregled - kolonoskopijo, tudi tu so bili izvidi brez posebnosti.

 

Ne kolesarim in tudi nisem poklicni voznik.

 

Vsako jutro ob 5-6 zjutraj me zbudi zbadajoca bolečina v trebuhu, da moram urinirati. Po uriniranju je takoj bolje vendar obcutek bolečine mine kasneje.

 

Na ultrazvoku so predlagali slikanje hrbta, saj naj bi po njihovem mnenju lahko bil kriv uscipnjen zivec in bi lahko šlo za sekundarno bolečino in ne primarno.

 

Rentgensko slikanje sem imel dvakrat, vse brez posebnosti.

 

Star sem 31let brez kakršnihkoli drugih zdravstvenih težav.

 

Trenutno stanje zelo vpliva na moje razpoloženje, samozavest in družinsko življenje.

 

Bolečino bi najlažje opisal kot središče pri sramni kosti, katera seva v okolico spodnjega trebuha. Sam prepogib telesa je boleč. Tudi daljše stanje na mestu izzove bolečino. Zaspim lahko le z eno pokrčeno nogo potegnjeno predseboj, le tako se bolečina umiri. Praktično kot položaj v katerega damo nezavestno osebo.

 

V upanju na vaš odgovor vas lepo pozdravljam

 

Ob morebitnem pregledu lahko s seboj prinesem vse prejšnje izvide.

Odgovarja Ljubo Breskvar, dr. med.:

Spoštovani!

Zahvaljujem se vam za vaše vprašanje. Iz podatkov, ki ste mi jih poslali tudi sam sklepam, da imate najverjetneje okvarjeno hrbtenico. Svetujem vam, da opravite MR ledvenega in sakralnega dela hrbtenice, ki bi morda lahko razjasnilo dejanske težave na tem področju, posledično bi vam svetoval tudi pregled pri ortopedu. Če z njihove strani ne bi odkrili kakršnihkoli težav, bi vam svetoval, da opravite še cistoskopski pregled sečnega mehurja in morda po potrebi tudi kolonoskopijo.

Lepo vas pozdravljam!

PREBERITE ŠE