VPRAŠALI STE
28.08.2018|09:23|JK
Ponavljajoče bolečine v testisih

Pozdravljeni!

 

Star sem 26 let in imam že nekaj let ponavljajoče bolečine v levem testisu. Leta 2012 so mi ugotovili torzijo levega testisa, zdravnik pa ga je ročno obrnil v pravo lego.

Bolečine so se spet začele pojavljati pred cca 2 letoma, pojavljajo pa se v intervalih in popustijo čez nekaj ur. Bolečine so dokaj močne, velikokrat mi zaradi bolečine zaslabi, oblije me pot, začne se vrtoglavica in občutek omedlevice. Pri osebni zdravnici sem pred dvema mesecema dobil napotnico za ultrazvok testisov. Preden sem prišel na vrsto za pregled je bolečina seveda že popustila (ultrazvok sem imel 1 mesec nazaj); ultrazvok je bil BP.

Po ultrazvoku me levi testis še vedno močno boli. Pri ponovnem obisku pri zdravnici je le-ta vztrajala, da izvidi ne kažejo na nikakršne težave, mene pa te bolečine grozno motijo, obenem pa se bojim, kaj bi lahko bilo narobe.

 

Na internetu sem zasledil, da je možna intermitentna torzija testisov, kar se mi je zdelo glede na moje simptome najbolj verjetno, vendar me zanima strokovno mnenje.

 

V upanju, da mi boste lahko svetovali se Vam že vnaprej lepo zahvaljujem.

 

Lep pozdrav

Odgovarja Ljubo Breskvar, dr. med.:

Spoštovani!

Iz opisanega sodeč ste imeli verjetno nepopolno rotacijo levega testisa. To je vsekakor indikacija za fiksacijo obeh testisov v mošnji. Če bi želeli, vam lahko ta poseg opravimo tudi v naši ambulanti. Poseg opravljamo v splošni anesteziji, za nadaljnje informacije pa vam ostajamo na razpolago.

Lepo vas pozdravljam!

PREBERITE ŠE