VPRAŠALI STE
11.09.2018|22:17|Imam tezavo
Tezave z erekcijo

Pozdravljeni.

Sem fant star 26 let zadnje 2 do 3 mesece imam tezavo z erekcijo. Tezave so nastale skoraj cez noc ob samozadovoljevanju nisem imel prave erekcije penis je bil skoraj mehak. Od takrat naprej imam tezave nevem kaj mi je zelo se zaskrbljen. Ze od nekdaj imam veliko spolno slo sex mi veliko pomeni kot tudi masturbiranje nekako sem nenasiten in ne razumem zakaj se mi sedaj pojavljajo te tezave. Naj omenim da sem pri 22 letih dozivel mozgansko kap neznanega izvora (kriptogena kap) na splosno sem zdrav. Seveda imam nekaj tezav kot so fantomske bolecine po desni strani telesa obcasno me boli glava vendar sem se prilagodil zivljenju. Nimam nobenih psihicnih tezav se ne obremenjujem. Nikoli v zivljenju nisem imel tezav z erekcijo. Opazam tudi da nimam vec jutranjih erekcij kar mi je cudno. Ko pa imam erekcijo ni vec tako trda kot vcasih rekel bi da je nekje na 70 procentih to me zelo ubija. Pred kratkim sem spoznal punco. Zelo me privlaci je lepa in urejena skratka cista 10. Ce pomislim na 3 mesece nazaj nebi imel nobenih tezav nevem kako naj napisem dobesedno imel bi kot kamen trdo erekcijo. Sedaj pa ko sexava imam 60 do 70 procentno erekcijo katera se slabsa cez odnos im mi po 5h minutah oplahne na 30 40 odstotkov. To me zelo mori in se tudi psihicno obremenim nevem ni mi vseeno. Ceprav pa med odnosom cutim potrebo v penisu nevem kako naj se izrazim samo erekcija pa nagaja prav tako me masturbiranjem.

Sem cisto na tleh. Zelo tezko pride do izliva saj enostavno nemorem sexati z mehkim penisom.

Kaj mi svetujete nevem kam naj se obrnem. Bil sem pri urologu kateri me sploh ni resno jemal bil sem na polikliniki v ljubljani na napotnico. Upam da nimam kaksnih tezav z oziljem v penisu. Naj omenim se to da sem prestal tudi cta preiskvo mozganskega ozilja katera je bil bp sem imel cist zile imam tudi normalne vrednost horesteola v krvi pa tudi krvna slika je vredu stara cca 14 dni.

Urin bp. Prosim za nasvet.

Se opravicujem za dolgo razlago.

Lp

Odgovarja Ljubo Breskvar, dr. med.:

Spoštovani!

Iz podatkov, ki ste mi jih poslali sklepam, da bi bilo pri vas potrebno opraviti nekaj dodatnih preiskav. Prvenstveno bi bilo smiselno oceniti hormonski status in oceniti stanje žilja z UZ Dopplersko preiskavo penisa. Svetujem vam tudi, da opravite analizo semenske tekočine v smislu iskanja patogenih bakterij v njej. Z rezultati omenjenih preiskav bi lahko prišli morda do zaključkov kaj povzroča vaše težave pri erekciji.

Z urološke strani bi, če preiskava ne bi odkrila jasne patologije, svetoval podporno zdravljenje s katerim od zdravil za zdravljenje erektilne disfunkcije in nato sledenje s strani urologa.

Lepo vas pozdravljam!

PREBERITE ŠE