VPRAŠALI STE
04.10.2018|16:15|sonce
kronični cistitis

stara sem 58 let že osem let imam ponavljajoča vnetja mehurja bila sem pri urologu ki je opravil cistoskopijo izvid citologije je negativen moti pa me naslednje pri cistoskopiji je napisano sluznica sečnega mehurja je gladka ostija sta bp na samem trigonumu je eno jasno omejeno rdeče področje meni se vnetja še kar naprej ponavljajo na dva meseca. imam tudi zelo suho sluznico nožnice bila pri ginekologu . zanima me kaj je za ukrenit glede rdečine v mehurju inče je to mogoče vzrok vnetij ali posledica . hvala za odgovor

Odgovarja Ljubo Breskvar, dr. med.:

Spoštovani!

Glede na vašo starost in vaše težave, smatram da imate kronično vnetje vaginalne sluznice, ki je posušena in posledično imate zato večkrat težave pri uriniranju kakor tudi ponavljajoča se vnetja sečnega mehurja.

Prvenstveno svetujem uporabo hormonskih preparatov za okrepitev imunskega sistema vagine, pitja dovolj tekočin in tudi upoštevanje vseh higienskih navodil za preprečevanje vnetja sečnega mehurja. V primeru dodatnega mnenja, vas vabim na pregled v urološko ambulanto in vam želim lep dan.