VPRAŠALI STE
29.10.2018|07:33|tz
Možna povezanost kašlja s rakom na testisih.

Spoštovani!

 

Star sem 23 let in sem prejšnji ponedeljek v strahu pred možnim rakom na desnem modu obiskal študentsko zdravnico. Le ta je moja moda dobro pregledala in ni začutila nobenih bul. Prav tako sem prejšnjo sredo v zvezi z mojimi modi obiskal domačo zdravnico, ki je na hitro preverila sprednji del desnega moda ter preverila bezgavke v spodnjem delu telesa ter na vratu (na modu ni začutila ničesar, prav tako so bile bezgavke v normalnem stanju).

 

Pri tem se mi je v prejšnjo sredo pojavil kašelj (ki ni konstanten, imam nekaj kašljev na vsakih par minut), ki ki se ga do danes še nisem znebil (kvečjemu se je mogoče nekoliko okrepil), prav tako pa sem danes ponoči med spanjem začutil rahlo bolečino v spodnjem delu hrbta (križu).

 

Zanima me, če imam le "hipohonderski napad" ( konec koncev se je kašelj v prejšnjih dnevih pojavil tudi pri moji materi, a zdi se mi da v precej šibkejši obliki, prav tako sem prejšnjo večer za nekaj minut dvigoval lažje uteži) ali pa obstaja možnost, da sta zdravnici pri pregledu spregledali morebitne nepravilnosti na modu.

 

Lep pozdrav

Odgovarja Ljubo Breskvar, dr. med.:

Spoštovani!

Kar se raka na testisih tiče, naj vas potolažim, da je običajna pot odkrivanja raka najprej klinični pregled testisa in šele nato ostale preiskave. Če ste opravili dva klinična pregleda pri vašem zdravniku in ni bilo nikakršnih sprememb, potem praktično ni nikakršne verjetnosti, da imate raka na modih. Če bi želeli dodatno mnenje z naše strani vas vabim na posvet v našo ambulanto.

Lepo vas pozdravljam!

PREBERITE ŠE