VPRAŠALI STE
04.02.2019|18:41|Martin
Combodart, stranski učinki

Pred nekaj meseci mi je urolog, namesto Tanysa, predpisal Combodart. Curek urina je boljši, vendar že nekaj časa opažam tudi nezaželjene stranske učinke, kot je rast prsi, občutljivost desnega dela prsi na drgnenje majice, nekakšen tesen občutek in oteklost pod levo pazduho. Naj preneham z jemanjem tega zdravila? Ali obstaja kakšno podobno zdravilo, kot zamenjava za Combodart? Naj se vrnem nazaj na Tanys eras? Prosim vas za nasvet, kaj storiti. Hvala lepa in lep pozdrav, Nace

 

Odgovarja Ljubo Breskvar, dr. med.:

Spoštovani!

Če se je vaš izbrani urolog odločil za spremembo zdravljenja, potem gre pri vas verjetno za večjo prostato, ki povzroča težave pri uriniranju. Alternativa zdravljenju s Combodartom je kombinacija Tanyza in Finasterida. Težava Dutasterida, ki je del preparata Combodarta ja ravno v pojavu teh stranskih učinkov, ki ste jih odkrili in so del hormonskih aktivnosti tega zdravila.

Svetujem vam, da se z vašim urologom dogovorite o spremembi zdravljenja, ostajam pa vam tudi na razpolago, da se zglasite na kontrolni pregled in spremembo zdravljenja, ki ga lahko opravite v naši ambulanti.

Lepo vas pozdravljam!

PREBERITE ŠE