Ljubo Breskvar, dr. med

Priznani slovenski specialist urologije

ljubo breskvar dr urolog

Priznani urolog dr. Ljubo Breskvar že dolga leta opravlja zahtevne onkološke robotske posege, endoskopske intervencije in odprte kirurške tehnike. 

Po opravljeni bežigrajski gimnaziji se je dr. Breskvar leta 1993 vpisal na Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani, kjer je študij uspešno zaključil leta 2001. Pripravništvo oz. sekundariat je v želji spoznati nova znanja in nova okolja opravil skoraj v celoti na Univerzitetenem kliničnem centru Maribor. Ponudbo takratnega predstojnika urološkega oddelka iz celjske bolnišnice prim. Žuntarja za specializacijo urologije je takoj sprejel. Po končani specializaciji se je leta 2009 tudi zaposlil v Celju, kjer je bil vodja odseka za lasersko endoskopsko kirurgijo Urološkega oddelka do leta 2017. Svojo strokovno pot nadaljuje v Franciji, kjer dela kot kirurg konzultant na priznani urološki kliniki.

Dr. Breskvar je bil Zoisov štipendist za nadarjene študente in je dobil v času študija fakultetno Prešernovo nagrado za opravljeno raziskovalno delo. Med študijem medicine je opravljal tudi delo urednika in tehničnega urednika strokovne revije Medicinski razgledi. V času specializacije urologije je aktivno sodeloval pri uvajanju prvega robotskega kirurškega sistema Da Vinci v Sloveniji in se na sistemu izobraževal tudi v tujini.

V maju 2014 je opravil evropski urološki izpit in pridobil naziv Fellow of European Board of Urology (FEBU).

Opravil je več različnih izobraževanj doma in v tujini, v Sloveniji pa predava strokovni javnosti in piše članke v različne strokovne in poljudnoznanstvene revije.

Kolegi zdravniki dr. Ljuba Breskvarja poznajo kot natančnega, skrbnega in do pacientov prijaznega zdravnika, katerega dobro kirurško spretnost dopolnjujeta sočutje in prijazen odnos do njih.

Logo

Dobrodošli

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje te spletne strani uporabljajo piškotke.

SPREJEMAM VSE Sprejemam obvezne