Operacija zaradi ukrivljenosti (kurvature)

Med urologi velja mnenje, da so operacije s skrajšanjem penisa primerne za paciente z ukrivljenostjo, ki ne presega 60 stopinj in kjer je dolžina penisa primerna.

Glede na kirurški pristop delimo operacije na:

  1. operacije s skrajšanjem penisa
  2. operacije s podaljšanjem penisa
  3. operacije z vstavitvijo proteze

Med temi tehnikami so najpogostejše tiste z izrezanjem dela tunike albuginee na konveksni strani pravokotno na penis (Nesbit) ali v smeri penisa (Yachia). Možna je tudi operacija v lokalni anesteziji samo s šivanjem na konveksni strani penisa, ki ustvari gubice pravokotno na penis, brez rezanja tunike albuginee (plikacija).

Operacije s podaljšanjem penisa so vse vezane na vstavitev vsadka na konkavni strani penisa (na mesto samega fibroznega plaka). Dandanes vsadke z veno ali z mišičnimi ovojnicami zamenjujejo novejši materiali, vzgojeni v laboratorijih, ki jih telo ne zavrača.

Vstavitev proteze je indicirana pri pacientih, ki imajo poleg ukrivljenosti penisa tudi erektilno disfunkcijo, ki je ni bilo moč zdraviti z zdravili.

V urološki ambulanti Tauro trenutno izvajajo vse kirurške tehnike razen vstavitve penilne proteze.

Urolog opravi ta poseg v splošni anesteziji, poseg pa traja okoli ene ure. Zaradi preprečevanja pooperativne fimoze in zaradi možnega otekanja končnega dela prepucija (ki pokriva glavico penisa) se urolog lahko med operacijo odloči tudi za cirkumcizijo.

Po posegu gre lahko pacient domov po dveh urah, prvi prevez pa urolog opravi po dveh dneh. Pacient se mora 6 tednov izogibati spolni aktivnosti. Prva dva dni je treba penis hladiti zaradi otekline, ki lahko dodatno pojača bolečnost po posegu. Šivi na koži penisa odpadejo sami.

Logo

Dobrodošli

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje te spletne strani uporabljajo piškotke.

SPREJEMAM VSE Sprejemam obvezne